Vårtur 2010: Avmarsj fra Åstjern

Mette og fornøyde legger vårturen i vei igjen fra Åstjern etter å ha gledet seg over Heges vafler. Nå bærer det opp akebakken!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

17 Apr 2010

Vårtur 2010: Fjellutsikt fra Kjølvegen

Av Erik Unneberg

Et av de beste utsiktspunktene på turen fra Lygna til Åstjern er panoramautsikten vestover fra Kjølvegen. Nærmest har vi Randsfjorddalsøkket. Lengre bak er skogåsen Fjorda/Bjoneroa og rett på baksiden Ådalen med Sperillen. Vi ser også mange fjell. "Geitosten" til venstre i bildet (i luftlinje ca. 4 mil fra oss) er Bukollen (1121 moh.) i Flå kommune. Til høyre for denne har vi helt i bakgrunnen Storrustefjell (1224 moh.) i Sør-Aurdal. Foran dette ser vi Vikerfjell i Ringerike kommune med Gyranfisen (1127 moh.). Vi ser det ikke på bildet, men Storrustefjell og Vikerfjell er skilt av Vidalen, som løper nord-syd og markerer fylkesgrensen mellom Buskerud og Oppland. Dalen i øverste høyre billedkant er Hedalen som går inn til Vassfaret. Vi ser der Manfjellet på høyre side med den spisse Sæterknatten (1137 moh.). Norefjell ser vi ikke i bildet, for det ligger enda et dalsøkk lengre vest og mer syd, men det er ikke vanskelig å se lenger syd på Kjølvegen. Se også et bilde nr. 11852 som er tatt fra samme sted.

17 Apr 2010

Vårtur 2010: Utsikt mot Åstjern

Av Erik Unneberg

Fra Kjølvegen (650 moh.) kunne man se ned mot Åstjern, målet for årets vårtur fra Lygna.

17 Apr 2010

Godvær på Bustevollen

Av Erik Unneberg

I et flott vårvær var det helt stille på Bustevollen i dag. Løypene forbi her var ikke preparert, men helt fine å gå i. Vi befinner oss nå helt nordvest i Akershus fylke, Hurdal kommune.