Holmenkollen

Om Holmenkollen

Holmenkollen nasjonalanlegg er et levende anlegg både sommer som vinter. Her kan du få et nærmere innblikk i historien bak bakken og lære mer om alt det som skjer her året rundt.

Foto: Frode Sandbech

Utbyggingen av Holmenkollen nasjonalanlegg i forbindelse med Ski-VM 2011 ble finansiert av Oslo kommune med 1,7 milliarder NOK, og Kulturdepartementet med 100 millioner NOK.

Det er Oslo kommune som eier Holmenkollen nasjonalanlegg, mens det kommunale foretaket Kultur- og idrettsbygg har ansvar for driften.

Skiforeningen har ansvaret for å tilrettelegge for organisert trening og arrangementer i anlegget. Skiforeningen eier og drifter Skimuseet, som ligger inne i fjellet under Holmenkollbakken.

Skiforeningen er en av landets største og eldste friluftsorganisasjoner med rundt 70.000 medlemmer. Foreningen er åpen for alle. Fra stiftelsen i 1883 har hovedintensjonen vært å arbeide for «utbredelse av ski-idrett og annet friluftsliv, samt å arrangere Holmenkollrennene».

Dette skjer blant annet gjennom merking og preparering av over 2000 km løyper og drift av Norges største skiskole for barn.

Skiforeningen og Skiforbundet eier Oslo skifestival, som arrangerer verdenscupen i nordiske grener og skiskyting i Holmenkollen hvert år.

Publisert 17.12.2014