Solrik suksess til Lygna og Åstjern

En smekkfull buss med forventningsfulle skiløpere fikk til de grader uttelling for sine forventninger på Skiforeningens vårtur i Hadelandsåsene søndag 20. april 2008.

Med strålende sol fra knallblå himmel, nok snø og bra preppa løyper kunne ikke forutsetningene vært bedre. Tilbudet om å dra til Lygna og gå på ski sent i april ble tatt godt i mot av hovedstadens skiløpere, og ca 50 personer ble med til Lygna denne søndagen. Pga. begrenset med plasser måtte tilmed flere interesserte avvises.

De fleste ble med på ledet tur nordover til Åstjern, men noen sprekinger gikk også sydover helt ned til Oslo! Rapporter fra disse sier at det var en fantastisk tur, og at det selv i upreppete deler av traseen syd i Hadelandsåsene var helt greit å gå.

For mange var dette første bekjentskap med Hadelandsåsene, og vi kunne ikke valgt en bedre dag for å vise fram dette området. Folk var fulle av lovord om tiltaket med vårtur, og både imponert og forbauset over dette fantastiske skiområdet en drøy time unna Oslo.

Turen inn til Åstjern gikk over Linken syd på Høgkorset og forbi noen av de fineste utsiktspunktene på Hadelandsåsen. På Åstjern ventet stuevert Runne Resset med nystekte vafler som deltagerne viste å sette pris på.

Tilbake til Lygna gikk turen via Blokkhus og det ble også tid til en god pause i solhellingene på Hengedyhaugen før en gjeng fornøyde og delvis solbrente skiløpere kunne entre bussen på Lygna 15.30.

"Fantastisk tiltak! Dette må dere gjøre flere ganger! Kan dere sette opp buss neste helg også?" var noen av tilbakemeldingene vi fikk, så dette får vi ta med i evt. planlegging av flere turer!

Det er fortsatt masse snø i dette området og andre høyere strøk av Oslomarka, så det er ikke nødvendig å sette bort skiene ennå!

Edit

Flere bilder

Ut på tur - eldre nyheter

16 Apr 2008

Vårtur til Lygnasæter søndag 20. april 2008!

Av Skiforeningen | Ut på tur

På grunn av det gode værvarselet og de fortsatt bra snøforholdene blåser vi liv en gammel tradisjon i Skiforeningen, en "Vårtur".

15 Apr 2008

Finn fram solkrem med høy faktor og rødt klister!

Av Redaksjonen | Ut på tur

Har du sett værmeldingen? Fra onsdag-torsdag er det meldt strålende sol og over 10 varmegrader over store deler av Østlandet, og det været skal vare til ut i neste uke!

14 Apr 2008

Påskeskitur fra Beitostølen til Oslo

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Noen tar litt lengre turer enn andre, og i påsken 2008 fant Jon Erik Jacobsen på at han skulle gå på ski fra Beitostølen til Oslo.